Pišite nam

Vijesti

Druga pašmanska Đirada: čak 5 puta više sudionika se natjecalo i uživalo u prekrasnom krajoliku i idealnim vremenskim uvjetima

Prije

-

Druga po redu utrka/šetnja Đirada održana jučer, 30. travnja nadmašila je sva očekivanja s 5 puta više sudionika nego prošle godine. Organizacija ovakve utrke zahtijeva potpuni angažman i višemjesečne pripreme, a TZO Pašman organizirala je utrku uz pomoć Triatlon kluba Zadar, JKU Otok Pašman i Općine Pašman. Ovogodišnja Đirada je organizirana u dvije kategorije; Đirada Red koja je bila duga 15 kilometara te zahtijevala veću razinu kondicije i iskustva i Đirada Blue u dužini 9 km koja je prikladna i za početnike.

Sa starta su krenule 502 osobe od čega je na Điradu Blue krenulo 371 natjecatelja dok je na Điradi Red startalo 131 sudionika, a utrku je uspješno završilo ukupno 453 natjecatelja. Prijavljeni su bili iz čak 9 zemalja; osim Hrvatske i Slovenije sudjelovali su i državljani iz Nizozemske, Njemačke, SAD-a, Norveške, Belgije, Bosne i Hercegovine te Obale Bjelokosti.

– Prijave su zatvorene nekoliko dana prije roka jer je popunjena predviđena kvota, ali smo zbog velikog interesa omogućili da skoro svi koji su to željeli dobiju startni broj, objasnila nam je direktorica TZO Pašman Petra Perinović.

Registracija na sam dan utrke trajala je od 8 do 10 sati, a uz odličnu atmosferu prva je startala Đirada Red, a ubrzo nakon toga Đirada Blue.

– Svi su mogli uživati u vidicima, prirodi i sunčanom danu. Na putu su sudionike čekale tri stajališta/okrepe gdje su mogli kušati fritule, kroštule, ušećerene mendule, voće, okrepa u pravom smislu riječi. Na stanicama su ih čekali i naši nasmijani volonteri kojima smo iznimno zahvalni, većinom su to bili učenici OŠ Vladimir Nazor Neviđane, kazala je Perinović.

Nakon natjecanja je na vrhu Velikog Bokolja, gdje je bio i cilj utrke, sve okupljenje čekala zabava uz DJ Angela i DJ – Adama P. (Pegla) koja je trajala sve do zalaska sunca.

– Ovogodišnja Đirada nadmašila je sva naša očekivanja, a broj prijavljenih zaista je veliki poticaj za godine koje su pred nama. Organizacija događaja koji je u jednu godinu ostvario porast od 500% prijavljenih bila je izazov koji smo rado prihvatili. Umorna, ali vesela, nasmijana i sretna lica kao i mnoštvo pozitivnih komentara zaštitni su znak ovogodišnje Đirade. Čestitke pobjednicima kao i svim ovogodišnjim sudionicima, izjavila je Perinović.

Za kraj direktorica želi zahvaliti svima koji su bili uključeni u organizaciju ovog velikog događaja koji su osigurali da Đirada 2023. prođe uspješno.

– Zahvaljujemo se svim volonterima, JKU Otok Pašman, Triatlon klubu Zadar, Općini Pašman, DVD Pašman, Lovačkom društvu Pašman, HGSS-u, OŠ Vladimir Nazor, cijelom organizacijskom timu kao i svima onima koji su doprinijeli organizaciji. Nadalje se zahvaljujemo i Turističkoj zajednici Zadarske županije na financijskoj potpori te sponzorima: Saucony, Jum2sport, Cetina, Marikomerc, OPG Matulić, Natural Wealth, Ljekarna Pablo, De Loro, Lara, apartmani Antea, dodala je za kraj direktorica TZO-a.

Pobjednici Đirada Blue (muški):

 1. Antonio Mučnjak, HR, 59:34
 2. Filip Škrak, HR, 1:03:29
 3. Emil Jones, NOR, 1:03:43

Pobjednice Đirada Blue (žene):

 1. Maja Šturlan, HR, 1:05:55
 2. Tihana Stipica, HR, 1:17:24
 3. Barbara Kužnik, HR, 1:17:32

Pobjednici Đirada Red (muški):

 1. Grga Brglez, SLO, 1:22:55
 2. Tonko Kuzmanić, HR, 1:26:19
 3. Šime Franov, HR, 1:28:25

Pojednice Đirada Red (žene):

 1. Maja Prahin Hotko, HR, 1:47:35
 2. Božena Vitlov, HR, 1:48:41
 3. Nikolina Debeljak, HR, 1:50:46

Medalje je pobjednicima uručio načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić.

Svima koji ste bili na Điradi slijedi mali podsjetnik, a vjerujemo da će svi ostali, nakon pregleda ovih krasnih fotografija, u svoj kalendar već sad upisati Điradu 2024. Uživajte!

Nastavi čitati

Najčitanije