Pišite nam

Vijesti

Dodjela bespovratnih financijskih sredstava za promociju programa „Hrvatski otočni proizvod“

Prije

-

Hrvatski otočni proizvod HOP

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za promociju programa „Hrvatski otočni proizvod“.

Bespovratna financijska sredstava će se dodjeljivati za skupna događanja koja pridonose ostvarenju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“ kao što su sajam, manifestacija, konferencija, radionica, edukacija/seminari i slično te za projekte i programe promotivno-informativnog karaktera o Programu „Hrvatski otočni proizvod“.

Za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i javne ustanove te udruge, savezi udruga, zadružni savezi i turističke zajednice koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Javni poziv otvoren je do 30. prosinca 2021., a cjelokupan tekst poziva kao i dokumenti potrebni za podnošenje zahtjeva su dostupni na ovoj poveznici.

Oznaka „Hrvatski otočni proizvod“ se godišnje dodjeljuje tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači sa sjedištem tvrtke na otocima i koji nominirane proizvode izrađuju na otocima. Radi se o proizvodima koji potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama, a rezultat su otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Nastavi čitati

Najčitanije