Pišite nam

Zdravlje

Dobrovoljno darivanje krvi u Neviđanima; poklonite dio sebe kako biste darovali život

Prije

-

Darivanje krvi nevidane

U sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimir Nazor u Neviđanima će se 24. rujna, u trajanju od 16:30 do 18:30, održati akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Otok Pašman.

Sportska dvorana dotične škole idealna je zbog dovoljnog prostora za osiguranje svih trenutno vrijedećih mjera sigurnosti, budući da se u Hrvatskoj trenutno nalažu najviši higijenski standardi u svim prostorima provođenja akcije darivanja krvi.

Darivatelji se mole da izbjegavaju uobičajene mjere neverbalnog komuniciranja, npr. rukovanje, kao i da izbjegavaju bliži socijalni kontakt – potrebno je pridržavanje mjera osobne udaljenosti između osoba od barem 1 metra, a ako je moguće i 2 metra, kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom tijekom provođenja akcije.

U dvorani će biti osigurani punktovi za dezinfekciju, a broj darivatelja unutra bit će ograničen. Također će se osiguravati protočnost od mjesta uzimanja anamnestičkih podataka od darivatelja sve do mjesta darivanja.

Potrebe za krvlju su još uvijek povećane, pa GDCK Biograd na Moru i Aktiv dobrovoljnih darivatelja Otok Pašman pozivaju sve darivatelje otoka Pašmana kao i sve ostale punoljetne i zdrave osobe kako bi se prikupile dovoljne količine krvi za sve one kojima je potrebna.

Nastavi čitati

Najčitanije