Pišite nam

Vijesti

Digitalne vještine i kulturna baština zajedno – prijavite se na besplatan tečaj Instituta za turizam

Prije

-

DIGICULT

Kako smo saznali iz TZO Pašman, Institut za turizam organizira besplatan online tečaj na hrvatskom jeziku “DIGICULT Kulturna baština: izvor otpornosti i učenja putem digitalnog obrazovanja”. Tečaj se temelji na digitalnim alatima i usmjeren je na kulturnu baštinu.

Polaznici će ovim tečajem, koji počinje 13. ožujka, unaprijediti svoje digitalne vještine i poboljšati ključne kompetencije potrebne za uspješno profesionalno razvijanje, naučiti što su meke i tvrde vještine, kako one mogu pomoći u budućoj karijeri te kako ih razvijati. Na suvremen i interaktivan način, primjenom digitalnih alata, polaznici će učiti o kulturnoj baštini te dobiti potvrdu o završenoj edukaciji po završetku tečaja.

Besplatni tečaj je namijenjen odraslima u dobi od 18 do 30 godina i nije potrebno predznanje, a nastavni sadržaj dostupan je on-line u svakom trenutku i omogućava učenje vlastitim tempom. Najbolji polaznici tečaja dobit će priliku sudjelovati na tjednu mobilnosti u Italiji, zajedno s polaznicima iz drugih zemalja, dok će troškovi sudjelovanja biti pokriveni.

Napominjemo da je broj mjesta ograničen te da se zainteresirani mogu prijaviti do 26. veljače, a obrazac za prijavu na tečaj možete pronaći na poveznici.

Ispunjeni prijavni obrazac pošaljite na adresu elektroničke pošte: digicult.erasmus@iztzg.hr ili poštom na adresu Institut za turizam, Vrhovec 5, 10 000 Zagreb. Sve dodatne informacije o tečaju možete dobiti na e-mail adresi digicult.erasmus@iztzg.hr.

Projekt DIGICULT je kolaborativni projekt, financiran od ERASMUS+ programa koji, uz Institut za turizam, uključuje još 8 projektnih partnera. Cilj DIGICULT programa obrazovanja je razviti i poboljšati digitalne vještine i znanja kroz kontekst kulturne baštine.

Polaznici će tečajem poboljšati: informacijsku i podatkovnu pismenost, komunikacijske vještine i suradnju, stvaranje digitalnog sadržaja, interakciju i suradnju putem digitalnih tehnologija, kritičko razmišljanje, upravljanje vremenom, proaktivnost i inicijativu, odgovorno građanstvo, kulturološku svijest, kreativnost i maštu…

On-line tečaj podijeljen je u 6 modula – nastavnih cjelina (65 nastavnih sati):

  • Uređivanje i grafički dizajn s CANVA-om
  • Razvoj mekih vještina
  • Kulturna baština i krajolik
  • Nacionalne politike i politike EU-a za očuvanje kulturne baštine i održivi razvoj
  • Prirodna baština i održive turističke prakse
  • Specijalizirani modul

Više informacija o tečaju možete naći na poveznici.

Nastavi čitati

Najčitanije