Pišite nam

Događanja

Danas u Pašmanu projekcija filma Super Mario Bros.: Poseban gost redatelj filma Michael Jelenic

Albert Jelenic, otac Michaela, u Ameriku je 1965. godine došao iz Ždrelca na otoku Pašmanu

Prije

-

Svi koji dođu na projekciju će moći iz prve ruke od redatelja čuti više o njegovom radu na ovom animiranom filmu

Danas, 20.7. u 21:00 sati održat će se projekcija hollywoodskog blockbustera Super Mario Bros. Film koji je ujedno i najgledaniji ovogodišnji film na svijetu s dosadašnjom zaradom većom od 1.3 milijarde dolara. Lokacija održavanja projekcije je igralište iza zgrade Općine Pašman.

Poseban gost projekcije biti će američko-hrvatski redatelj filma Michael Jelenic, koji ima hrvatske korijene podrijetlom s Pašmana. Otac Albert je iz Ždrelca s otoka Pašmana, a majka Miranda rođena je u Americi, ali je podrijetlom iz Kukljice sa susjednog otoka Ugljana, a upoznali su se na hrvatskom pikniku u San Pedru.

Za uskrsni vikend film je zaradio na američkim blagajnama 204,6 milijuna dolara i još 377 milijuna globalno. To je više i od “Jurskog parka: Carstvo” kao i od “Brzih i žestokih 9”. Bio je to najbolji  prvi vikend za neki animirani film, kao i za film temeljen na videoigri. Michael nije mogao zamisliti ni da će visokobudžetni crtić porušiti praktički svaki rekord u svojem prvom vikendu. U svijetu je prodano više od 58 milijuna kopija igre. U ovih 40 godina igralo ju je nekoliko generacija koje je sada na jednom mjestu, u kinu, okupio film Super Mario Bros.

Michael već petnaestak godina oduševljava gledatelje sjajnim animiranim filmovima i serijama. Nakon što je radio na brojnim animiranim serijama poput The Batman i Jackie Chan Adventures, Jelenic je sa scenaristom i producentom Aaronom Horvathom 2013. stvorio Teen Titans Go!, zabavnu animiranu verziju popularnih stripovskih junaka Teen Titans. U nekim epizodama serijala se kao lik pojavljuje i njegov otac Albert koji mu čak posuđuje i glas, a u posebnom izdanju tog animiranog serijala glavni junaci u četiri epizode obiđu svijet i završe upravo u Ždrelcu na otoku Pašmanu.

– Dosta stvari koje Teen Titans prolaze u svojim avanturama nadahnuto je onime što sam volio u djetinjstvu. Ovaj put epizode sam posvetio mjestima koja mi puno znače, a to su svakako moj rodni grad San Pedro, koji je početna točka ovog putovanja, i Hrvatska, a posebno selo Ždrelac gdje je rođen moj otac Albert, kaže Michael.

Svi koji dođu na današnju projekciju filma Super Mario Bros. biti će u prilici da iz prve ruke, od jednog od redatelja filma, čuju više o samom filmu i uživaju u bezvremenskim likovima.

Nastavi čitati

Najčitanije