Pišite nam

Vijesti

Danas službeno otvorena nova trajektna luka Tkon

Prije

-

Trajektna luka Tkon otvorenje

Pristajanjem trajekta na liniji Biograd – Tkon danas, 21. ožujka službeno je otvorena nova trajektna luka u Tkonu. Riječ je o prvom projektu lučke infrastrukture u Hrvatskoj financiranim EU sredstvima, a ukupna vrijednost projekta je skoro 32.600.000 kuna, od čega je 27.700.000 kuna sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Otvorenju su nazočili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver, župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima, načelnik Općine Tkon Anđelo Palaškov i načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić.

Projekt je obuhvatio izgradnju gata s dva veza, ukrcajno-iskrcajnog prostora i ukrcajnog čekališta, plato trajektnog pristaništa, podmorski propust, plato ukrcajnog čekališta i parkiralište. Ostvareni su svi ciljevi projekta: poboljšanje organizacije usluge pomorskog prijevoza tijekom cijele godine, dostupnost svakodnevnih aktivnosti za otočno stanovništvo, smanjenje gužvi koje su bile velike tijekom ljetnih mjeseci te olakšana povezanost.

Nastavi čitati

Najčitanije