Pišite nam

Vijesti

Dan narcisa za otoke Ugljan i Pašman – Kud Bokolje iz Dobropoljane ovogodišnji domaćin

Prije

-

KUD Bokolje Narcis

U subotu, 23. ožujka s početkom u 10 sati će se u Dobropoljani održati javno-zdravstvena humanitarna akcija Dan narcisa za otoke Ugljan i Pašman. Ove godine je domaćin humanitarne akcije KUD Bokolje iz Dobropoljane, a u akciju će se uključili Udruga Điran iz Ugljana, Udruga žena Sv. Fume iz Sutomišćice, KUD Sv. Ante iz Lukorana, Udruga žena Luzor iz Preka, Udruga Kančuolica iz Kali, KUD Kukljica, KUD Nevijana iz Neviđana i KUU Kunjka iz Tkona, pišu Naši školji.

Glavni organizatori akcije za Zadarsku županiju su Udruga Europa Donna Zadar, zadarska Liga protiv raka te Zavod za javno zdravstvo Zadar, a ove godine se akcija održava pod motom “Zdravlje – moja zlatna medalja”.

Prošle godine javno-zdravstvena humanitarna akcija Dan narcisa za otoke Ugljan i Pašman održana je u Lukoranu, a prikupljeno je 1350 eura.

Uoči subotnjeg Dana narcisa, predsjednica Europe Donne Zadar mr.sc. Tatjana Vukelić Baturić, dr.med podsjetila je da nas cvijeće koje simbolično darujemo toga dana podsjeća na proljeće, svjetlo i novi početak, novi život.

– Educiramo žene i pomažemo osvijestiti potrebu brige za zdravlje. Rano otkriven rak je izlječiv. Ako ga treba liječiti, pomognimo i učinimo to na najbolji mogući način. Svake godine prikupljamo dobrovoljne priloge građana za drugu namjenu. Ovoga puta ćemo prikupljena sredstva namijeniti za uređaje za dijagnostiku i liječenje onkoloških bolesnika u zadarskoj bolnici. Pridružite nam se, sudjelujte i dajte svoj prilog za bolje liječenje svih oboljelih. Zdravlje je najdragocjenije bogatstvo, pomozimo i čuvajmo ga zajedno, poručila je predsjednica Europe Donne Zadar.


Donacije se mogu uplatiti na račun: IBAN: HR 3824070001100443902 s naznakom: Dan narcisa 2024.

Nastavi čitati

Najčitanije