Pišite nam

Vijesti

Član HGSS-a iz otoka Pašmana spasio život nestale osobe

Prije

-

Pašman HGSS

Akcija spašavanja obavljena jučer, 23. studenog, 2020. godine, na otoku Pašmanu, pokazala je koliko je važno imati članove stanica Hrvatske gorske službe spašavanja na otocima, javlja HGSSZD.

Član HGSS-a iz otoka Pašmana svojim je znanjem stečenim u dosadašnjim potragama pomogao da se osoba brzo pronađe, a s obzirom na hladnoću time spasio jedan život.

U 18:35 u razgovoru sa mještankom saznaje da je oko 17 sati nestao 90-ogodišnjak. Nazvao je osobu koja bi mu mogla dati više informacija i saznao da su mještani i obitelj pretražili sve puteve po mjestu, ali bez rezultata te da planiraju dalje tražiti uz pomoć još nekoliko mještana.

Na njegovo insistiranje da se još jednom pretraži detaljno okućnica nestale osobe te da se tek nakon toga proširi potraga, mještani nakon 15 minuta pronalaze nestalog. Susjed ga je pronašao uza zid dvorišta njegove kuće sa ozljedom na glavi i promrzlog. Pozvana je hitna medicinska pomoć te je osoba prevezena u Zadar na daljnju medicinsku skrb.

Iskustvo dosadašnjih potraga za starijim osobama pokazalo je da se oni nerijetko nalaze u blizini svojih kuća. Član HGSS-a, s obzirom da živi na otoku Pašmanu, pomogao je da se potraga brzo završi što je bilo od kritične važnosti zbog niskih temperatura za vrijeme potrage.

Nastavi čitati

Najčitanije