Pišite nam

Vijesti

Brodsko-posavski župan na plaži u Mrljanama pomogao u spašavanju kupača

Prije

-

Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, trenutno na odmoru na otoku Pašmanu, reanimirao je muškarca do dolaska Hitne i na taj način mu spasio život

Spašavanje se dogodilo u petak, 30. srpnja na lokalnoj plaži u Mrljanama kad je starijem muškarcu pozlilo dok je bio u moru. Njegova supruga je počela zvati upomoć dok su slovenski turisti, koji su bili u blizini, počeli izvlačiti nesretnog muškarca iz mora, a Danijel Marušić i njegov prijatelj, koji su za to vrijeme bili u plićaku, potrčali su prema njima kako bi im pomogli, javlja 24sata

Kad su ga izvukli na obalu, muškarac nije pokazivao znakove života, nije disao ni imao puls, a lice mu je već poprimilo ljubičastu boju. Marušić, po struci doktor veterine, odmah je posumnjao da se muškarac guši jer je najvjerojatnije doživio srčani udar te da ga ne treba staviti na bok da izbaci more iz pluća već masirati srce. Reanimirao ga je sve do dolaska Hitne, a nakon nekog vremena, muškarac je iz usta počeo izbacivati pjenu te mu se vratio i puls. 

Danijel Marušić, Foto: 24sata – Ivica Galovic/PIXSELL

– Ovdje sam s obitelji na odmoru i samo sam napravio ono što je trebalo napraviti. Ne samo ja, nego je još ljudi dalo sve od sebe kako bi čovjek preživio. Moj prijatelj je trčao po plaži od čovjeka do čovjeka i tražio doktora, Slovenci su ga izvukli iz mora i cijelo vrijeme ga držali, jedna žena mu je mjerila puls dok sam ga ja masirao… Neopisivo smo sretni što je čovjek preživio, iako je bilo gusto. Bila je to jedna dramatična i emotivna situacija, kazao je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. 

– Pa to bi svatko napravio. Ja sam samo obnašao svoju građansku, ljudsku i kršćansku dužnost. Najbitnije je da je čovjek živ, ja sam se tu našao samo igrom slučaja, dodao je Marušić. 

Nastavi čitati

Najčitanije