Pišite nam

Vijesti

Bodulići i njihovi otočni prijatelji jučer uživali u Malom điru i sportskim igrama

Prije

-

Mali Đir i sportske igre Krešimir Ćosić

Dječji vrtić Bodulić iz Dobropoljane jučer, 28. travnja, organizirao je sportsko-rekreativnu manifestaciju „Mali đir pa koš“ kao uvertiru za utrku/šetnju Đirada u organizaciji Turističke zajednice Općine Pašman koja će se održati sutra, 30. travnja.

– Cilj nam je bio da kod naših najmlađih naraštaja probudimo interes za očuvanje prirode, uživanje u njenim ljepotama te da ih potaknemo na bavljenje sportom. Prošle godine smo imali samo „Mali đir“, kao potporu Điradi te su se naša djeca popela podno brda Bokolja. Ove godine smo program obogatili sportskim igrama za djecu „Krešimir Ćosić“ stavljajući naglasak na košarku jer naš velikan košarke Krešimir Ćosić vuče korijene iz Dobropoljane, doznajemo od ravnateljice DV Bodulić Agate Korenić.

Ove su godine na manifestaciju pozvali predškolce, ravnateljice i odgojiteljice iz svih vrtića na otoku Pašmanu i Ugljanu; DV Lastavica iz Preka, DV Srdelica iz Kali, DV Manulica iz Kukljice te DV Ćok iz Tkona.

– Manifestacija je bila osmišljena kao druženje naše djece iz oba dvije vrtićke skupine i predškolske djece iz vrtića u Tkonu, Kukljici, Kali i Preku. U suradnji s TZO Pašman nabavljene su majice i finish medalje za djecu, medalje za sportske igre za predškolce, zahvalnice te ostali pokloni, pojašnjava ravnateljica vrtića.

U jutarnjim satima su se svi okupili u Dobropoljani na igralištu pokraj vrtića. „Mali đir“ je krenuo u 9 sati kroz mjesto Dobropoljana, nastavio po novoj šetnici uz more, a zatim su se mališani vratili kroz mjesto na igralište gdje su nastavili s aktivnostima na sportskim igrama s elementima košarke. Nakon igara podijeljene su medalje i zahvalnice te poslužena zakuska za sve prisutne, a bilo je i vremena za zajedničko druženje djece dvaju otoka na igralištu.

Za kraj ravnateljica Korenić je izrazila želju da se ovakva druženja nastave i u budućnosti jer, kao što možemo i vidjeti, djeca su se odlično zabavljala:

Nastavi čitati

Najčitanije