Pišite nam

Vijesti

Biciklijada ID Riva Toursa prošla Ugljanom i Pašmanom

Prije

-

Biciklijada ID Riva Tours
Foto: Naši školji

U sklopu biciklijade ID Riva Toursa u povodu 20 godina dovođenja cikloturista na Jadran, u utorak poslijepodne kroz otoke Ugljan i Pašman prošlo je 165 Bavaraca na biciklama.

Na putu dugom 250 kilometara, njemački umirovljenici, ljubitelji cikloturizma, obilaze Lošinj, Cres, Rab, Pag, Zadar, Ugljan, Pašman, Dugi otok i Molat.

-Riječ je o gostima koji godinama iz Bavarske dolaze u Hrvatsku, svi su umirovljenici, uglavnom stari između 65 i 75 godina. Svi voze električne bicikle, dnevne ture duge su 40-ak kilometara i strogo pazimo da se svi redovito odmaraju, jedu voće, piju vodu, izjavio je vodič i koordinator Zoran Barač iz agencije ID Riva.

Krenuli su iz Rijeke, putem ih prati pet nautičkih motornih brodova, na kojima spavaju i imaju obroke. Iz Preka su se uputili duž otoka Ugljana i Pašmana u Tkon, gdje su noćili, a potom su brodom krenuli do Dugog otoka.

ID Riva Tours, njemački turoperator specijaliziran za putovanja u Hrvatsku, organizirao je prigodnu proslavu  dvadesete obljetnice od dolaska prve organizirane skupine njemačkih biciklista i novinara na Kvarner, događaja koji je dao velik doprinos za hrvatski turizam te je označio i početak ozbiljnog razvoja kruzinga i biciklizma. Iako je proslava planirana prije dvije godine, tek su se ove uspjeli posložiti svi uvjeti da se obilježi ovaj veliki jubilej.

Cijelu biciklijadu prati i jedan od najvećih bavarskih medija – Bayerische Rundfunk.

Izvor: Naši školji

Nastavi čitati

Najčitanije