Pišite nam

Vijesti

Besplatna sterilizacija/kastracija mačaka

Prije

-

Volonteri izlaze na lokaciju, uzimaju mačke i odvoze u veterinarsku ambulantu te ih vraćaju u roku od 12 do 48 sati

Udruga Harmonija iz Ugljana organizira besplatnu sterilizaciju/kastraciju mačaka na području općine Pašman. Iz Općine Pašman saznajemo kako podržavaju projekt te ovim putem pozivaju mještane da se odazovu ovoj humanoj metodi kojom se održava zdravlje mačje populacije i kontrolira njihovo razmnožavanje.

Prilikom sterilizacije obavit će se i cijepljenje protiv zaraznih bolesti kao i tretiranje protiv nametnika s čime se osigurava dugoročno zdrava mačja populacija.

Volonteri Udruge mogu uloviti mačke koje bježe od ljudi

Volonteri izlaze na lokaciju, uzimaju mačke (ulove ih ako nisu pitome, odnosno bježe od ljudi) i voze u Zadar u veterinarsku ambulantu te vraćaju mačke u roku od 12 do 48 sati.

Iz Udruge naglašavaju kako je zakonom zabranjeno trovati mačke te se mole svi vlasnici mačaka da iskoriste ovu mogućnost besplatne sterilizacije. Također ističu kako se nekastrirani mačori tuku s drugim mačorima za ženke, neredovito jedu i ne vraćaju se doma po nekoliko dana ili dolaze doma s ožiljcima i ugriznim ranama, iscrpljeni i zaraženi s raznim bolestima pa i onim neizlječivim kao što je FIV (mačja SIDA) i FeLV (mačja leukemija).

Sterilizirane mačke i mačori su dokazano zdraviji i duže žive, a veterinarska struka preporučuje obaviti zahvat prije prvog tjeranja u starosti između 4 do 7 mjeseci.


Javite se i dogovorite besplatne sterilizacije mačaka o kojima skrbite ili ako imate saznanja o većim staništima mačaka s nekontroliranim razmnožavanjem.

Kontakt: Tereza – broj mobitela 099 3640 033

Nastavi čitati

Najčitanije