Pišite nam

Vijesti

Besplatan pristup bežičnom internetu u centrima svih mjesta na području općine Pašman

Prije

-

WiFi4EU

Danas su završeni radovi na implementaciji javne bežične mreže koja je dostupna u svim mjestima općine

Općina Pašman je prijavom na poziv iz programa WiFi4EU Europske komisije osigurala vaučer u vrijednosti od 15.000 eura koji je bio namijenjen za opremu i ugradnju pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim površinama.

Krajem siječnja ove godine smo pisali o početku radova na osiguravanju kvalitetne brze internet veze, a u veljači su krenuli radovi postavljanja opreme u centrima svih mjesta na području općine. Ovaj tjedan završavaju svi radovi vezani uz projekt WiFi4EU i besplatan internet je dostupan mještanima i posjetiteljima u centrima svih mjesta na području općine pod imenom mreže WiFi4EU.

Još jednom želimo naglasiti da se u implementaciji projekta javne Wi-Fi mreže koristi ista tehnologija kao i kod bežične mreže koju možemo naći u svim kućanstvima kako u Hrvatskoj tako i svugdje u svijetu i kao takva se već dugi niz godina pokazala sigurnom za zdravlje ljudi.

Cilj projekta WiFi4EU pokrenut od strane Europske komisije je omogućiti besplatan pristup internetu na javnim mjestima diljem Europe. Zahvaljujući ovom projektu lokalnom stanovništvu i posjetiteljima je omogućen pristup brzom internetu na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.

Nastavi čitati

Najčitanije