Pišite nam

Sport

Banj protiv Kali brani naslov prvaka Kupa otoka

Prije

-

Kup otoka

U nedjelju, 8. kolovoza su odigrane dvije polufinalne utakmice Kupa otoka Ugljan – Pašman, a pobjednici, Banj i Kali, zasluženo odlaze u finale. Sudeći po dosadašnjim utakmicama grupne faze, čeka nas poslastica u finalu, ali i u utakmici za treće mjesto, gdje će se susresti Preko i Lukoran.

U prvoj utakmici odigrane prošle nedjelje momčad iz Kali je pobijedila Lukoran 5:1. Kaljani su prošli skupinu kao prvoplasirana ekipa bez većih problema, dok je Lukoran prolaz izborio tek u zadnjoj utakmici.

Unatoč tome Lukoran je pokazao da nije slučajno u polufinalu i nakon početnog ispitivanja snaga, Lukoranci iskorištavaju jedan nesporazum u obrani Kaljana i Roko Rančić u 19. minuti prvo prebacuje golmana i onda posprema loptu u praznu mrežu.

Kaljani kao da nisu očekivali ovakav početak utakmice i nakon vodstva Lukoran preuzima kontrolu utakmice i skoro dolazi do prednosti od dva gola – udarac s centra Matea Bačića vršcima prstiju Roko Gobin diže na prečku od koje lopta odlazi u korner.

Lukoran ne staje, Melada gura Sikirića u mat poziciju, ali mladi igrač Lukorana ne iskorištava čistu priliku, nakon koje se Kaljani brzo dižu u kontru i dok su lukoranci još žalili za promašenom prilikom, Frane Vidov izlazi 1 na 1 sa Martinovom i svladava lukoranskog golmana.

S rezultatom 1:1 se odlazi na poluvrijeme, a u drugom djelu Kaljani preuzimaju inicijativu dok Lukorancima preostaje igra na kontre. Lukoranci su izdržavali napade dok Martinov ne ruši Vidova u 16 metara, a Marki Gobin iskorištava najstrožu kaznu. Nakon gola za 2:1 ekipa Lukorana se raspada, a Kaljani potpuno zasluženo odlaze u finale.

Druga polufinalna utakmica, Preko – Banj, je završila pobjedom Banja 4:2. Banj je u utakmicu ušao kao i uvijek, čvrsto i jako prema naprijed. To se pokazalo već u prvoj minuti kad pogotkom Maria Pedišića Banj dolazi do vodstva.

U 16. minuti ponovno Mario Pedišić povisuje na 2:0, a nedugo nakon toga Toni Juravić postiže gol glavom za 3:0. U tom trenutku je već bilo jasno da je Banj preuzeo kontrolu nad utakmicom kako po rezultatu tako i po igri.

Preko smanjuje na 3:1 krajem poluvremena, ali Banj odmah vraća gol razliku, opet golom nezaustavljivog Maria Pedišića. Prečani se nisu dali do kraja tako da su pri rezultatu 4:2 imali i jedanaesterac koji su promašili, međutim pobjeda Banja nije bila upitna tijekom cijele utakmice.

Rasplet turnira možete pogledati ovu subotu, 14. kolovoza kad se odigrava utakmica za treće mjesto na rasporedu u 19 sati te finale u 21 sat.

Nastavi čitati

Najčitanije