Pišite nam

Vijesti

Aktivni Pašman – Udruga mladih Cvrčak iz Ždrelca

Prije

-

Ždrelac

Cvrčak svojim djelovanjem stvara bolje životno okruženje u Ždrelcu te privlači posjetitelje u svoje “misto sa četiri vale”

Udruga mladih Cvrčak osnovana je 2018. godine s ciljem poboljšanja životnog okruženja u mjestu Ždrelac kako za mlađu tako i za stariju populaciju. Danas broji 24 člana i predsjednik udruge je Krešimir Šokota.

Dosad su članovi udruge uspješno organizirali razna događanja na zadovoljstvo domaćih ljudi i mnogobrojnih posjetitelja. Radnim akcijama pokušavaju podići svijest za brigu o okolišu i o izgledu okoline svojeg rodnog mjesta, a brojnim sadržajima privući nove posjetitelje i zadržati one koji već dugi niz godina posjećuju mjesto Ždrelac.

Tako su 2018. godine organizirali Ždrešku feštu i koncert grupe Mjesni odbor. U 2019. godini su održali radnu akciju čišćenja starog mlina te radnu akciju čišćenja terena kod škole. U istoj godini su i organizirali Ždreške igre i koncert dua Kuzma & Shaka Zulu te organizirali malonogometni turnir popraćen koncertom grupe Mjesni odbor.

U 2020. godini, s obzirom na epidemiološku situaciju, članovi udruge Cvrčak smanjili su svoje djelovanje i za sad su uspjeli održati radnu akciju čišćenja okoliša kapelice sv. Ante. Međutim manji broj akcija je samo privremen, jer iz udruge poručuju kako i dalje planiraju svojim djelovanjem doprinositi boljem životu u svom mistu sa četiri vale.

Nastavi čitati

Najčitanije