Pišite nam

Vijesti

Aktivni Pašman – Malonogometni klub Bali

Prije

-

Banj

Iako na prvi pogled naziv sugerira na egzotični otok u Indoneziji, zapravo se radi o kreativnosti mladih nogometaša iz Banja i Kali, koji su tim nazivom objedinili nazive oba mjesta

Ideja osnivanja zajedničkog malonogometnog kluba mjesta Banj i Kali se rodila u ljeto 2017. godine.

– Otočni rivali Banj i Kali nakon mnogih međusobnih okršaja i različitih titula shvatili su da bi ipak mogli nekako podijeliti „plijen“ te odlučili da će zajedno nastupati u ligi na županijskoj razini i pokazati kakav se to futsal igra na otoku, izjavio je Domagoj Pedišić, predsjednik MNK Bali.

Na iznenađenje mnogih, to se pokazalo vrlo uspješnim, jer su svoju debitantsku sezonu u trećoj županijskoj malonogometnoj ligi Zadar završili uz čak 150 pogodaka što ih je svrstalo u najefikasniju momčad u sve 3. županijske lige sezone 2017/18.

U sljedećoj natjecateljskoj sezoni MNK Bali ne ostvaruje željene rezultate, jer su najbolji igrači kluba dobili ponude iz prvoligaških malonogometnih klubova županije koje nisu mogli odbiti. MNK Bali bez njih više nije mogao ostvarivati željene rezultate te su tako odlučili prestati igrati u ligi.

Prijateljstvo igrača i dalje traje, kako izvan terena tako i na terenu, a to je vidljivo u nastupima na ljetnim otočnim turnirima na kojima postižu sjajne rezultate. Vodstvo kluba i dalje nastavlja s radom pa je tako klub s mještanima Banja pokrenuo inicijativu izgradnje malonogometnog igrališta u Banju. Taj zasad najvažniji projekt MNK Bali je uz pomoć Općine Pašman, Grada Zadra, mnogih prijatelja kluba te enormne želje i volje mještana Banja u završnoj fazi.

– Radujem se uspjesima naših igrača razbacanih po najboljim klubovima zadarske lige te se nadam da će se pojaviti nova mlada lica koja će nastaviti njihovu priču, možda već i na novom igralištu, za kraj dodaje predsjednik Pedišić.

Nastavi čitati

Najčitanije