Pišite nam

Vijesti

Aktivni Pašman – Društvo športske rekreacije Kolešće Banj

Prije

-

Banj

Društvo kroz sportske, ali i kroz niz drugih društveno korisnih aktivnosti već godinama značajno doprinosi razvoju lokalne zajednice

DŠR Kolešće osnovano je 2011. godine, a s djelovanjem je počelo 2012. godine. Osnovala ga je skupina entuzijasta okupljena oko sadašnjih prostorija društva – kultnog Alcatraza. 

Društvo u prosjeku broji oko 50 članova godišnje i od samih početaka potiče svoje članove na sportske aktivnosti organizacijom raznih sportskih događanja, kao i uređenjem prostora za malu teretanu koja i danas funkcionira.

Mlade iz Banja i okolice potiče na aktivno druženje kroz razne turnire u zimskom periodu: stolni nogomet, karte i pikado (najviše kroz APL – Alcatraz pikado ligu).

Treba napomenuti i humanitarno djelovanje društva kroz organizaciju različitih turnira, primjerice, nakon velikih poplava u Hrvatskoj, kao i kroz višegodišnje sudjelovanje svojih volontera u organizaciji trekking/trail utrke – Škraping. Članovi društva također aktivno sudjeluju u utrci kao i u drugim trekking/trail utrkama te u plivačkim utrkama.

Kolešće organizira i lokalne malonogometne turnire, a suorganizator je Porat kupa. Također je već dvije godine suorganizator lokalnog boćarskog turnira.

Prošle godine, uz pomoć Općine Pašman i TZO Pašman, na novoizgrađenom igralištu organiziraju 1. turnir u odbojci na pijesku „Banj open“ te u sklopu turnira i zabavni program uz grupu Vista.

Uz organizaciju mnogobrojnih sportskih događanja, društvo svake godine organizira maškare, a u ljetnim mjesecima ljetno kino (BFF) na igralištu Kolešće s projekcijama najčešće prilagođene najmlađem uzrastu.

Zadnje dvije godine organiziraju Banjske eko dane (BED) – akcije čišćenja okoliša koje traju dva dana, a sastoje se od čišćenja seoskih puteva i obalne linije te podmorja plaže i porta od raznog otpada. BED završava izletom za djecu koja aktivno sudjeluju u čišćenju okoliša. 

Možda i najveći doprinos lokalnoj zajednici, ali i svim posjetiteljima otoka, Kolešće  daje uređenjem planinarske staze koja povezuje Banj, Velu pećinu, te dva najviša pašmanska vrha: Oštro i Veli Bokolj. Ovaj projekt je realiziran uz pomoć zaklade „Kajo Dadić“ kroz 2016. i 2017. godinu.

Nastavi čitati

Najčitanije