Pišite nam

Vijesti

Aktivni Pašman – Dobropoljanska udruga mladih DUM

Prije

-

Dobropoljana

DUM okuplja mlade, entuzijastične članove željne stvaranja pozitivnih promjena u maloj otočnoj sredini

Dobropoljanska udruga mladih DUM je osnovana 2014. godine te trenutno broji 60 članova od kojih se svaki može istaknuti volonterskim radom. Pri osnutku udruge za predsjednika je izabran Mate Ćosić te za dopredsjednika Augustin Bašić koji su ostali na tim funkcijama do danas.

Udruga DUM od svog osnutka organizira razne sportske, kulturne i zabavne događaje, podižući na taj način kvalitetu društvenog života mladih u Dobropoljani i na cijelom otoku Pašmanu.

Među najzanimljivije akcije koje udruga organizira spada gastro-etno manifestacija „Dobropoljanski gušti“ koja ima za cilj promicanje tradicijskih i kulturnih vrijednosti otočkog života. U sklopu ove manifestacije organizira se priprema autohtonih jela, održava se sajam otočnih proizvoda te zabavni koncert za sve sudionike i posjetitelje. Ovaj događaj je posebno atraktivan za turiste otoka Pašmana te svako ljeto okuplja velik broj posjetitelja.

Najistaknutiji sportski događaj udruge je malonogometni turnir „Na male branke – Dobropoljana Cup“ koji je prerastao u atraktivni Beach soccer turnir. Beach soccer turnir je jedinstveni turnir malog nogometa na pijesku koji se održava tokom ljetnih mjeseci i okuplja mnogobrojne sportske ekipe s područja Zadarske županije.

Udruga misli i na najmlađe – članice DUM-a koje pohađaju Kemijsko-tehnološki fakultet organiziraju zabavno edukativne radionice za djecu „Mali kemičari“.

Osim organiziranja raznih događanja udruga DUM aktivno sudjeluje i u akcijama uređenja mjesta pred turističku sezonu, humanitarnim akcijama, Božićnim darivanjima i sl.

Ovo ljeto, zbog epidemioloških okolnosti uzrokovanih koronavirusom, udruga je morala otkazati manifestaciju Dobropoljanski gušti i Dobropoljansku feštu Sv. Tome koje organizira svake godine.

Međutim članovi udruge su uspjeli, uz posebne epidemiološke mjere, organizirati Beach soccer turnir te radionicu „Mali kemičari“. U udruzi vjeruju da će sljedeće godine biti u mogućnosti nastaviti sa redovnim aktivnostima na veliko zadovoljstvo svih svojih članova i lokalnog stanovništva.

Nastavi čitati

Najčitanije