Pišite nam

Vijesti

Adaptacija dječjeg vrtića u Banju: U tijeku II. faza radova u sklopu kojih se obnavlja kat zgrade

Prije

-

Adaptacija dječjeg vrtića Banj

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, 26. lipnja u Splitu, dodijelio je ugovore za otočne projekte financirane iz nacionalnih sredstava, a jedan od njih je bio i projekt Općine Pašman Adaptacija dječjeg vrtića u Banju, II. faza za koji je odobreno sufinanciranje 62.000 eura. Cijelokupna vrijednost projekta je 113.955,35 eura, a ugovor za ovaj projekt je u Splitu preuzeo pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, društvene djelatnosti i EU fondove Općine Pašman Andro Magić.

Postupak javne nabave radova je završen, potpisan je ugovor s izvođačem radova, a trenutno su u tijeku radovi na gornjem katu zgrade jaslica u Banju.

Naime, u ovoj fazi projekta adaptira se i obnovlja kat zgrade, a predviđena je izvedba građevinsko – obrtničkih radova, nabava i ugradnja sanitarne opreme, radovi vodovoda i odvodnje, radovi na termoizolacijama i elektorinstalaterski radovi.

Trenutno se u prizemlju zgrade, koja je adaptirana i stavljena u funkciju u siječnju 2022. godine, provodi program za jasličku skupinu djece. Adaptacijom kata zgrade dječjeg vrtića osigurat će se dodatan i adekvatan te siguran prostor za socijalni rast i razvoj djece.

Cilj ovog projekta je stvaranje adekvatnih uvjeta za demografsku revitalizaciju otoka Pašmana, a ciljana skupina su djeca od 3 do 6 godine života. Na katu zgrade će se nakon adaptacije i opremanja vršiti program vrtičke grupe za 20 djece.

Nastavi čitati

Najčitanije