Pišite nam

Vijesti

Aceto od maraške OPG-a Matulić osvojio britansku Great Taste nagradu

Prije

-

OPG Matulić Great Taste Award 2022

OPG Matulić iz Pašmana je i ove godine osvojio najveće svjetsko priznanje za hranu i piće – britansku Great Taste 2022 nagradu, ovaj put za aceto od maraške „Maraška“ koji je ocijenjen s jednom zvjezdicom što je oznaka za „hranu i piće koji pružaju fantastičan okus“.

Suci su aceto od maraške opisali ovako: Aroma je slična prošeku. Punog voćnog okusa s mekanim završetkom koji nije težak za grlo. Divan balans koncentriranog okusa višnje i slatkoće. Prekrasna bogata rubin boja. Može se odlično koristiti i za slatka i za pikantna jela.

Nagrada Great Taste je najveće svjetsko priznanje za hranu i piće prepoznato od gurmana i trgovaca diljem svijeta. Više od 500 sudaca ocjenjuje prijavljene proizvode bez da vide etiketu ili izvorno pakiranje što znači da ocjenjuju isključivo okus, miris i izgled proizvoda. Ove godine je na natjecanje bilo prijavljeno više od 14 tisuća proizvoda iz 110 država iz cijelog svijeta, a ocjenjivanje je trajalo 90 dana u Londonu i Dorsetu.

Od preko 14 tisuća proizvoda 4078 proizvoda je dobilo jednu zvjezdicu, 1237 dvije zvjezdice dok je 241 proizvod ocjenjen s tri zvjezdice. Podsjećamo da je prošle godine OPG Matulić za aceto od smokava Pašman Libre dobio 3 zvjezdice te maksimalni broj bodova.

Krsto Matulić koji je zajedno s Anom Matulić vlasnik OPG-a iz Pašmana govori o velikom značenju ove nagrade.

– Dobiti Great Taste priznanje znači jako puno nezavisnim proizvođačima kao što smo mi, jer se tako isplati sav naporan rad i upornost. Great Taste nagrada je najpoznatije priznanje za okus i kvalitetu u svijetu hrane i pića, tako da je ovo doista velika pobjeda, s velikim zadovoljstvom ističe Krsto.

Nastavi čitati

Najčitanije