Pišite nam

Ostali mediji

Zbog većih dimenzija Ugljana ugrađeno pet bokobrana

Prije

-

Županijska lučka uprava Zadar izvijestila je kako su u utorak 29. rujna završeni radovi na ugradnji novih pet bokobrana na zapadnom dijelu trajektne luke Preko na otoku Ugljanu. Trajektna luka Preko ujedno je i otočna luka sa najvećim prometom putnika i vozila na području Zadarske županije. Od srpnja 2020. godine, trajektnu luku Preko na otoku Ugljanu sa lukom Zadar (Gaženica) na kopnu povezuje novi trajekt “Ugljan”.

– Zbog povećanja sigurnosti prilikom pristajanja trajekta „Ugljan” koji je dug 102,2 metara, širok 18, a visok na boku 3,9 metara, bilo je potrebno ugraditi nove bokobrane na veću visinu od dosadašnje. Radovima ugradnje novih bokobrana prethodila je izrada pet armirano betonskih utvrdica koje je bilo potrebno izraditi kako bi se novi bokobrani na njih mogli postaviti. Poslove ugradnje bokobrana izvela je tvrtka Švenda Tarmann Chemie d.o.o. u vrijednosti od 96.250 kuna bez PDV-a, dok je radove na izradi armirano betonskih utvrdica izvela tvrtka PGP d.o.o. iz Zagreba u vrijednosti od 152.205 kuna bez PDV-a. Nadzor nad poslovima izrade armirano betonskih utvrdica i ugradnje novih bokobrana u trajektnu luku Preko izvršio je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željko Čirjak iz Zadra, naveli su iz ŽLU.

Nakon dovršenog posla, povećala se sigurnosti prilikom pristajanja svih plovila koja vrše linijski prijevoz putnika i vozila u trajektnu luku Preko na otoku Ugljanu.

Članak je izvorno objavljen na portalu 057info

Nastavi čitati

Najčitanije