Pišite nam

Vijesti

U utorak je preminuo fra Ante Kekez

Prije

-

Fra Ante Kekez Samostan Kraj

Fra Ante Kekez je bio od 2012. do 2019. godine upravitelj Franjevačkog samostana sv. Duje u Kraju na otoku Pašmanu

U utorak, 24. studenog 2020. godine, u Samostanu sv. Frane u Zadru, u 57. godini života, nakon duge bolesti, preminuo je fra Ante Kekez. Sprovod će biti na Gradskom groblju u Zadru u četvrtak, 26. studenog u 11 sati.

Fra Ante nam je otišao prerano, ali je zato živio bogatim pastoralnim životom. Rođen je 13. siječnja 1964. godine u Hrvacama gdje je završio i osnovnu školu. Nakon toga je pohađao Nadbiskupsko sjemenište Zmajević u Zadru te filozofsko-teološke studije u Makarskoj i Zagrebu. Zaređen je za svećenika 10. lipnja 1990. godine na otoku Krapnju i  svoju Mladu misu slavio je 24. lipnja 1990. godine u rodnim Hrvacama u crkvi Gospe Žalosne. Poslije odlazi na magisterij na franjevački univerzitet Antoniana u Rimu.

Nakon povratka iz Rima ide u Pulu, gdje vrši službu vjeroučitelja u školi i župnog vikara. U 1994. godini biva premješten u Župu Presvetog Srca Isusova u Zadru gdje ostaje sve do 2003. godine. Nakon toga vrši službu župnika u župi Krapanj-Brodarica kod Šibenika pa poslije u Splitu.

Od ljeta 2012. godine član je samostana sv. Duje u Kraju na otoku Pašmanu, gdje je bio povjerenik za taj samostan. Od kolovoza 2019. godine gvardijan je Samostana sv. Frane u Zadru.

Uz brojne pastoralne obveze, fra Ante se bavio i spisateljskim radom. Priredio i objavio nekoliko knjiga: „Vjera i kultura duha“, „I oni govore“, „I oni su me razumjeli“, „Iz tame u svjetlo“, „Petica u školi evanđelja“ te „U školi Padovanca“.

Ovim putem želimo zahvaliti fra Anti na svemu što je učinio za sve članove lokalne zajednice na otoku Pašmanu dok je djelovao kao upravitelj Franjevačkog samostana u Kraju.

Nastavi čitati

Najčitanije