Pišite nam

Ostali mediji

“U srijedu nećemo moći u procesiju za blagdan Gospe od sniga u Kukljici zbog ilegalno uzurpiranih vezova na rivi! Ovo je skandalozno!”

Prije

-

Kukljica

Na Dan domovinske zahvalnosti, 5.kolovoza, mjesto Kukljica na otoku Ugljanu slavi blagdan Gospe od sniga sa jedinstvenom na Jadranu, impresivnom morskom procesijom brodovima koja se održava  već više od 500 godina.

Procesija će se i ove godine održati unatoč epidemiji covid 19.

Međutim, od epidemije je važnija stvar slijedeća. Pored crkve Gospe od sniga u Ždrelašćici je od davnina sagrađena riva prvenstveno za vezivanje brodova koji sudjeluju u procesiji i koji dovode vjernike na misu. Međutim posljednjih nekoliko godina tu rivu ilegalno uzurpira jedna obitelj za vezivanje svojih 50 metarskih željeznih teretnih brodova. Zbog tih teretnih brodova koje ne žele pomaknuti čak niti samo na dan Gospe od sniga mnogi ribarski brodovi koji prevoze ljude se ne mogu vezati uz rivu te ostaju pratiti misu usidreni iz morske pučine. Stvar ne bi bila toliko čudna da vlasnici tih brodova nisu ljudi koji su ujedno članovi lokalnog crkvenog odbora.

Dakle u Kukljici crkvenu feštu opstruiraju članovi crkvenog odbora. Koji su inače i istaknuti članovi lokalnog HDZ-a. Ni mjesni župnik ne želi ništa poduzeti nego se pravi kao da se ništa ne događa jer su to njegovi ljudi. Dakle ČLANOVI CRKVENOG ODBORA U KUKLJICI OPSTRUIRAJU CRKVENU FEŠTU”, napisao nam je čitatelj, čiji je mail u našu redakciju stigao u utorak poslijepodne.

Članak na portalu Slobodna Dalmacija možete pogledati ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije