Pišite nam

Ostali mediji

U Salima za tri sata palo 128,5 litara kiše

Prije

-

Na Dugom otoku u nepuna tri sata palo je 128,5 litara kiše po metru četvornom.

Službeni je to podatak kojeg smo dobili od Maria Frke, koji vodi meteo evidenciju za Dugi otok i šalje je u DHMZ. Bilanca noćašnje kiše u Salima je 155,2 litre po metru četvornom. U proteklih 9 mjeseci na dugom otoku je palo 200 litara kiše, doznajemo od lokalnog meteorologa.

Posljedice nevremena koje se sručilo na Dugi otok iznio nam je zamjenik načenika i šef lokalnog stožera civilne zaštite, Marjeto Orlić.

– Pripadnici DVD Sali ispumpavali su vodu iz šest kuća. Najveću štetu imali su vlasnici kuće u čijem podrumu je bio namještaj. Nažalost u jednu je kuću udario grom, te su im pregorene instalacije. Oni su najgore stradali. Naši komunalci morali su čistiti puteve na koje je bujica nanijela kamenje i odrone zemlje, izvijestio nas je Orlić.

Sa sanacijom štete sinoć se, prema riječima Orlića, počelo oko 21 sat. Nije bilo vremena za snimke, niti im je to omogućila jaka kiša.

Načelnik Zoran Morović nam je rekao da je nešto manja količina kiše pala na Zaglav, a dobro je namočilo i Žman. Tamo je polje na kojem su izvori na Malom i Velom jezeru, a voda je prije dva tjedna bila prilično slana, jer su izvori pogođeni sušom, pa će kiša dobro doći za pitku vodu Dugootočanima.

Članak je izvorno objavljen na portalu 057info.

Nastavi čitati

Najčitanije