Pišite nam

Vijesti

U prostorijama vijećnice Općine Pašman uspješno održana radionica Welcome Taste

Prije

-

Welcome Taste

Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i tvrtkom Quanarius d.o.o. prošli je tjedan organizirala radionice o budućem turističkom proizvodu Welcome Taste. Održani terenski sastanci su bili namijenjeni za nositelje ponude kao što su OPG-ovi, ali i drugi odgovarajući dionici na projektu.

Na sastanku je predstavnik tvrtke Quanarius d.o.o. prezentirao projekt Welcome Taste, a direktorica TZO Pašman Petra Perinović za naš portal je izjavila kako je većina sudionika bila zainteresirana za projekt te da se može očekivati dobar odaziv jednom kad izađe sam Javni poziv na natječaj u proljeće sljedeće godine.

Naime, Turistička zajednica Zadarske županije pokreće različite projekte razvoja održive destinacije, a sada je započela proces identificiranja partnera za suradnju na projektu Welcome Taste.  Projekt je namijenjen OPG-ovima koji trenutno prodaju proizvode „na kućnome pragu” ili koji uzgajaju namirnice kojima opskrbljuju restorane, odnosno imaju nasade s kojima bi mogli u budućnosti surađivati s restoranima, koji posluju u turizmu u obliku ugošćavanja gostiju s kušanjem proizvoda, kao i onim potencijalnim OPG-ovima koji bi mogli surađivati na projektu na neki od prethodno navedenih načina, ali trebaju stručnu pomoć.

– Dvije su osnovne smjernice kojima TZ Zadarske županije zajedno s partnerima želi razvijati održivost, a to su premium ponuda kao autentična, lokalna i autohtona, te jedan od ključnih dijelova Europskog zelenog plana, strategija „od polja do stola” s naglaskom na trendove potražnje za svježom i manje prerađenom hranom iz održivih izvora i potrebe za kraćim lancima opskrbe, izjavila je direktorica TZZŽ-a Mihaela Kadija vezano uz održane radionice.

Istaknula je kako je temeljem takvog usmjerenja TZ Zadarske županije pokrenula značajne aktivnosti u razvoju i brendiranju upravo eno-gastro turističkog proizvoda, a shodno tome i novi projekt Welcome Taste koji predstavlja ekstenzije projekata Welcome i Gastro na partnerske oblike ponude, u ovom slučaju na OPG-ove.

– Konačni je cilj ovog projekta identificirati i osposobiti ova domaćinstva za prihvat gostiju koji će kušati i kupiti njihove proizvode te time stvarati dodatnu ponudu na destinaciji, kao povezivanje poljoprivrede s ugostiteljstvom, zaključila je Kadija.

Osim u Pašmanu tijekom 20. i 21. studenog održane su i terenske radionice za područje Pakoštana, Ravnih kotara, otoka Paga i općine Gračac. Područja su odabrana kao prioritetna temeljem kandidatura na Poziv za iskaz interesa koje je TZ Zadarske županije uputila lokalnim turističkim zajednicama, a održane terenske radionice samo su početak sustavnog rada na ovome proizvodu kojim će biti obuhvaćeno cijelo područje Zadarske županije.

Nastavi čitati

Najčitanije