Pišite nam

Vijesti

U ambulanti obiteljske medicine u Neviđanima od 1. ožujka kreće cijepljenje protiv koronavirusa

Prije

-

Cjepivo

Zajedno s početkom masovnog cijepljenja u Zadru i ambulanta u Neviđanima se priprema za cijepljenje koje kreće početkom sljedećeg mjeseca

Iz ambulante obiteljske medicine dr. Nikoline Jukić u Neviđanima su nas izvijestili da se zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti već sada i to telefonski ili osobno u ambulanti. S cijepljenjem se kreće 1. ožujka te će se redoslijed cijepljenja formirati prema kriterijima HZZO-a što znači da će prednost imati osobe starije od 65 godina i bolesnici s kroničnim bolestima.

Dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar izjavio je da će ovaj tjedan u županiju stići oko 900 doza cjepiva AstraZeneca i 585 doza cjepiva Pfizer. Idući se tjedan predviđa dolazak 600 doza cjepiva Moderna, 1900 doza AstraZeneca te 585 doza Pfizera, prenosi Zadarski.hr.

Do sada su se u Zadarskoj županiji najviše cijepili zdravstveni djelatnici koji su gotovo svakodnevno u kontaktu sa zaraženim osobama te gotovo svi štićenici ustanova socijalne skrbi kao što su domovi za starije i nemoćne koji spadaju u prioritetne skupine za cijepljenje.

Nastavi čitati

Najčitanije