Pišite nam

Vijesti

Otvoren poduzetnički inkubator u Biogradu

Prije

-

U ponedjeljak, 26. listopada 2020. godine, svečano je otvoren novoizgrađeni Poduzetnički inkubator Biograd na Moru

Na 2.403,36 m2 na 3 etaže smješteno je 17 uredskih prostora te 9 proizvodnih hala koje su već počeli koristiti prvi korisnici. Među korisnicima su poduzetnici početnici, ali i oni poduzetnici koji se bave djelatnostima već neko vrijeme. Djelatnosti korisnika su razne, od proizvodnih do arhitektonskih, računovodstvenih te informatičkih djelatnosti, piše 057info.

Na svečanom otvorenju prisustvovali su državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, pomoćnik ministra Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Zvonimir Novak, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Biograda na Moru Ivan Knez, pomoćnik ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije Željko Pletikosa te ostali počasni uzvanici.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 37.979.211,52 HRK, od čega je 19.945.669,41 HRK financirano iz EU fondova, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Usluge Poduzetničkog inkubatora namijenjene su novim i postojećim poduzetnicima, MPS-ovima i OPG-ovima, mladima, nezaposlenima, zadrugama i udrugama, obrazovnom i IRI sektoru, te jedinicama lokalne samouprave s područja šire aglomeracije Grada Biograda na Moru, posebice u gradu Biogradu na Moru i općinama Pakoštane, Sveti Filip i Jakov, Polača, Tkon i Pašman.

Nastavi čitati

Najčitanije