Pišite nam

Vijesti

Otvoren Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini

Prije

-

Pašman panorama

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprava za otoke, objavila je Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini za koji je predviđen ukupan iznos od 132.723 eur, pri čemu minimalna tražena financijska podrška iznosi 4.000 eur, a maksimalna 10.000 eur.

Program poticanja razvoja civilnog društva na otocima 2021. – 2027. obuhvaća 42 naseljena otoka pokrivena registriranim udrugama. Osnovni cilj Programa je dugoročan doprinos razvoju civilnog društva na otocima jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva sa sjedištem na otocima uz poboljšanje kvalitete života stanovnika otoka sukladno njihovim stvarnim potrebama i interesima.

Prihvatljivi prijavitelji ovog Javnog poziva isključivo su organizacije civilnog društva (udruge, zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne neprofitne ustanove, pravne osobe vjerskih zajednica i zadruge) koje imaju sjedište i djeluju na otocima, a mogu se prijaviti projekti iz područja:

  • Očuvanje prirodne i kulturne baštine otoka
  • Jačanje obrazovnih kapaciteta i sportskih aktivnosti edukacijom i participacijom građana
  • Pružanje i jačanje socijalne i zdravstvene skrbi
  • Postizanje uključivog i održivog gospodarskog razvoja uz poticanje inovativnosti na otocima
  • Održivo upravljanje otočnim prirodnim resursima i briga o ekologiji
  • Razvoj održive energetike i mobilnosti

Prijavu na ovaj Javni poziv prijavitelji mogu podnijeti isključivo elektroničkim putem kroz sustav www.financijskepodrske.hr, dok je rok za podnošenje projektnih prijava 17. srpnja 2023. godine, a sva popratna dokumentacija objavljena je na mrežnoj stranici Ministarstva:https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/otoci/poticanje-razvoja-civilnog-drustva-na-otocima/4476. Ujedno će se krajem lipnja u organizaciji Ministarstva održati online radionica namijenjena potencijalnim prijaviteljima na ovaj Javni poziv.

Do sada je programom poticanja razvoja civilnog društva na otocima u razdoblju od 2008. do 2022. godine izvršeno 431 projekata u vrijednosti 913.272 eur.

Nastavi čitati

Najčitanije