Pišite nam

Poslovno

Otočnim poslodavcima potpore za očuvanje radnih mjesta

Prije

-

Poticanje otočnog gospodarstva

Rok za prijavu na Javni poziv za dodjelu potpora je do 24. studenog 2020. godine

Na internet stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljen je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u 2020. godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta.

Zahtjev za ostvarivanje prava na potporu male vrijednosti mogu podnijeti otočni poslodavci (fizičke osobe–obrtnici i pravne osobe) koji neovisno o svom sjedištu, svoju registriranu djelatnost obavljaju na otocima.

Maksimalni iznos potpora koji se može dodijeliti jednom poslodavcu je 200.000 EUR unutar razdoblja od tri fiskalne godine.

Korisnici potpora koji su ostvarili pravo na potporu male vrijednosti otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta u 2019. godini, stječu pravo na podnošenje Zahtjeva protekom 12 mjeseci od prethodno podnesenog Zahtjeva.

Podnositelji zahtjeva za potporu podnose ispunjen Zahtjev za potpore s propisanom dokumentacijom u skladu s uvjetima i kriterijima za ostvarivanje prava na potpore iz Javnog poziva.

Potpore male vrijednosti otočnim poslodavcima dodjeljuju se, u svrhu poticanja konkurentnosti i rasta poduzetništva na otocima i mjeru očuvanja radnih mjesta, za djelatnosti koje su od važnosti za gospodarski razvoj otoka.

Nastavi čitati

Najčitanije