Pišite nam

Ostali mediji

Mađarska jutros zatvorila većinu graničnih prijelaza prema Hrvatskoj

Prije

-

Mađarska granica

Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji

Od 1. rujna zbog koronakrize  otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve). Državljani Mađarske koji se vraćaju iz inozemstva morat će u samoizolaciju, a iz nje mogu izaći samo uz predočavanje dva negativna testa na COVID-19. Izuzetak su vojni konvoji, humanitarni djelatnici, poslovna i diplomatska putovanja.

Državljani Hrvatske od 15. kolovoza za ulazak u Srbiju moraju imati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, osim ukoliko samo tranzitiraju kroz Srbiju.

Sve osobe koje iz Republike Hrvatske putuju u Italiju (od 13. kolovoza) i Austriju (od 18. kolovoza), prilikom ulaska moraju imati negativan test na COVID – 19 koji nije stariji od 72 sata ili se testirati u roku od 48 sati od ulaska u te zemlje.

Odluka se odnosi na državljane Republike Hrvatske, ali i na osobe koje su boravile u Republici Hrvatskoj. Tranzit kroz Italiju i Austriju trenutno nije ograničen te za njega nije potreban negativan test.

Članak na portalu Zadarskog lista možete pogledati ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije