Pišite nam

Ostali mediji

KRAJ SEZONE Većina susjeda je ipak otišla jer nisu htjeli riskirati karantenu

Prije

-

Premuda

Većina susjeda iz Slovenije ipak je otišla prošloga vikenda. Nije samo u pitanju karantena, već je i datum »visok« jer djeci počinje škola početkom rujna. Kako je otkrio predsjednik MO Oliba Branko Bondulić i njegovi gosti iz Slovenije su skratili svoj godišnji odmor i otišli čak tjedan dana prije

Nakon što je glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin sredinom prošloga tjedna pozvao svoje sunarodnjake da se s ljetovanja u Hrvatskoj što prije vrate kući kako bi izbjegli obvezujuću karantenu od 14 dana jer je Slovenija u međuvremenu, i službeno stavila Hrvatsku na svoju »crvenu listu« epidemiološki nesigurnih država, ako je suditi po situaciji na otocima zadarskog arhipelaga koji administrativno pripadaju Gradu Zadru, većina ih je poslušala i otišla doma.
Naime, Slovenci su odavno otkrili čari naših otoka, pa su mnogi od njih kupili i nekretnine te postali domaći »svit« ili kako ih mnogi otočani zovu »naši Slovenci« jer zbog svojih kuća dolaze na otok ne samo ljeti, već tijekom cijele godine kad god im to mogućnosti dozvoljavaju.

Članak na portalu Zadarskog lista možete pogledati ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije