Pišite nam

Ostali mediji

KORONA KRIZA U Zadru sutra sastanak turističkih zajednica

Prije

-

Turisti

Da je Zadar i dalje jedno od turistima najatraktivnijih tržišta kazuje i podatak da su gosti iz različitih zemalja pristigli na naše područje unatoč korona situaciji, ali još više i činjenica da nisu napustili našu županiju i nakon njena uvrštenja na crvenu listu

Na inicijativu Turstičke zajednice Grada Zadra, sutra će se u našem gradu održati sastanak turističkih zajednica s ciljem zajedničke promidžbe. Naime, korona kriza utjecla je i na rad TZ-a koje su, zbog manjeg broja gostiju, imale i manje novca od boravišnih pristojbi.
Ovaj hvalevrijedan potez zadarske Turističke zajednice stoga bi im olakšao promidžbu za iduću sezonu za koju bi im, u slučaju zajedničke promocije, bila potrebna manja financijska sredstva. Evo što o toj ideji kaže direktor TZ Zadra, Mario Paleka:
– Promišljamo na koji način u nastalim okolnostima izvući maksimum kada su u pitanju promidžbene kampanje na emitivnim tržištima. Svi znamo za novonastalu situaciju u kojoj zaista treba udružiti snage u zajednička oglašavanja, odnsono udruživanje s ostalim turističkim zajednicama.
Ostaje čekati rezultate ovakve inicijative, a s obzirom na najavljeni porast broja oboljelih, nema sumnje da će ova ideja imati rezultata. Naime, da je Zadar i dalje jedno od turistima najatraktivnijih tržišta kazuje i podatak da su gosti iz različitih zemalja pristigli na naše područje unatoč korona situaciji, ali još više i činjenica da nisu napustili našu županiju i nakon njena uvrštenja na crvenu listu u nekim zemljama.
Naime, kako nam je kazao i Ante Galić iz TZ Grada, u razgovoru sa nekoliko hotelijera saznali su da su računali na ovakav scenarij. Svejedno, Nijemci nisu napustili našu županiju budući da vjeruju u sigurnosnu situacije u Hrvatskoj kada je u pitanju koronavirus. Dapače, spremni su čak i platiti testove kada se vrate kući u Njemačku.

Članak na portalu Zadarskog lista možete pogledati ovdje.

Nastavi čitati

Najčitanije