Pišite nam

Ostali mediji

Francuski novinari oduševljeni boravkom u zadarskoj regiji

Prije

-

Foto: 057info

Povodom inauguracijskog leta na relaciji Pariz (Orly) – Zadar niskotarifne zrakoplovne tvrtke TRANSAVIA koja je dio KLM-Air France grupe, Zadarsku su županiju u razdoblju od 3. do 7. srpnja 2021. posjetila četiri priznata francuska novinara, sve u okviru studijskog putovanja. 

Turistička zajednica Zadarske županije je tako nastavila suradnju s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Parizu promotivnim aktivnostima na emitivnom tržištu Francuske (65 milijuna stanovnika) koja ove godine bilježi rekordnu zračnu povezanost sa Zadrom. Uz četvoro istaknutih novinara i to Magali Bertin (GRAZIA FR), Ludovic Bischoff (L`ECHO TOURISTIQUE, MA FAMILLE ZEN), Adeline Daboval (Le Parisien / Aujourd`hui en France), Henri Yadan  (Magazine Belles Demeures – Vins et Gastronomie) na putovanju je nazočio i predstavnik Transavie Julien Durieux kao i direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Parizu Daniela Mihalić Đurica.

Ideja je ovog putovanja bila novinarima osigurati što zanimljiviji program i upoznati ih s ljepotama i turističkim potencijalima Zadarske županije, a kako bi oni čitatelje izvijestili o regiji Zadar kao atraktivnoj, poželjnoj i sigurnoj turističkoj destinaciji. Stoga je za novinare u suradnji s turističkim zajednicama pripremljen bogat program pa su tijekom boravka u Zadarskoj županiji obišli gradove Zadar, Nin i Pag, Dugi otok i PP Telašćicu, otok Pag i Nacionalni park Paklenicu, te Starigrad i Vinjerac, a poseban je naglasak stavljen na lokalnu gastronomiju. 

Oduševljeni boravkom u Zadarskoj županiji i prepuni pozitivnih dojmova u zajedničkoj izjavi zahvalivši se domaćinima naglasili su kako je riječ o regiji koja nudi „bogato naslijeđe, krajolike koji oduzimaju dah i nezaboravna iskustva” te dodali kako će se Zadar zasigurno naći na „radaru” brojnih Francuza.

Članak je izvorno objavljen na portalu 057info.

Nastavi čitati

Najčitanije