Pišite nam

Ostali mediji

FOTO&VIDEO: Policija je sinoć kod Molata spasila dvojicu zadarskih ribara! Zapovjednik Grancarić: “Plutali su držeći se za frižider”

Prije

-

Zapovjednik ophodnog broda “Škabrnja” Franko Grancarić objasnio je nakon dolaska u Zadar kako su pronašli dvojicu ribara u dobi od 62 i 52 godine..

Kad su nakon poziva iz Nacionalne središnjice stigli na lokaciju između otoka Molata i Sestrunja za koju su pretpostavili da je mjesto nesreće primijetili su neke kante kako plutaju u moru. Pažljivo su obilazili akvatorij i sedam-osam puta gasili motore ne bi li čuli ako netko iz mora doziva u pomoć. U potragu za stradalim ribarima bili su se već uključili i neki civili. U jednom trenutku su čuli dozivanje i uz pomoć reflektora su uočili dvojicu ljudi kako plutaju u moru držeći se za plutajući hladnjak. Bilo je oko 22 sata, a ribari su u moru tada bili oko dva sata.

Podigli su ih na brod i utoplili dekama. Potom su krenuli prema Zadru i usput pozvali hitnu pomoć koja ih je dočekala na Branimirovoj obali. Evo izjave zapovjednika Grancarića…

Članak je izvorno objavljen na portalu Zadarski.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije