Pišite nam

Vijesti

Za mjesec dana počet će radovi na proširenju groblja u Pašmanu

Prije

-

Pašman groblje

Nakon pet godina pripreme, rješavanja papirologije i brojne dokumentacije, za mjesec dana počet će proširenje groblja u naselju Pašman.

Prema riječima općinskog načelnika Krešimira Ćosića, projekt je započeo 2015. godine, kada je naručena izrada Urbanističkog plana uređenja groblja u naselju Pašman.

-Uslijedila je odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja groblja u naselju Pašman u ožujku 2018. godine, potom je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove  2019. izdao građevinske dozvole i mogli smo otvoriti postupak javne nabave. Procijenjena vrijednost nabave je 847.200 kuna, radovi će početi 1. listopada 2020. godine, a izvođač će biti tvrtka Stipčević d.o.o. iz Zadra. Ako sve bude teklo po planu, radovi bi trebali završiti za 90 dana, otkriva načelnik Ćosić.

Radit će se 19 grobnica sa šest ukopnih mjesta, a cijena grobnice za korisnike, naručitelje, iznosi 29.500 kuna. Sa zainteresiram strankama sklopit će se predugovori na iznos od 70 posto ukupne cijene, a po završetku radova ugovori za ostalih 30 posto. Osim groblja u Pašmanu, najavljuje načelnik Ćosić, općina ima u planu i proširenje groblja u Dobropoljani, za što je već izdana dozvola, dok je za proširenje groblja u Ždrelcu 12. lipnja 2020. donesena odluka o Urbanističkom planu uređenja, a za groblje u Mrljanama u završnoj je fazi dobivanje svih potrebnih dokumenta.

Nastavi čitati

Najčitanije