Pišite nam

Zdravlje

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi na otoku Pašmanu

Prije

-

U ponedjeljak, 24. siječnja Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru u suradnji s odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar organiziralo je akciju dobrovoljnog darivanja krvi Aktiva otok Pašman. Akciju je podržala i Osnovna škola Vladimir Nazor u Neviđanima koja je ustupila prostor sportske dvorane.

Prikupljeno je 28 doza krvi, a akciji su pristupili: Bačoka Petar, Benić Jure, Bobić Danijel, Božin Jure, Burić Renato, Grgin Branimir, Janković Željko, Jona Tihomir, Jukić Nikolina, Katičin Ivan, Korenić Željko, Kovačić Damjan, Kraljić Dalibor, Kuštera Ines, Mađerić Milena, Mandura Danijel, Mileta Ana, Mileta David, Mileta Nataša, Mušćet Dario, Ostojić Vlasta, Stagličić Božidar, Stagličić Jure, Stagličić Toni, Škrokov Marcela, Škrokov Šime, Ugrinić Anđelka i Vidović Marin. Prilikom akcije su poduzete sve mjere opreza sukladno s epidemiološkim mjerama.

– Zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji kao i Općinama Pašman i Tkon koje nas podržavaju i prate u radu, ali posebna zahvala ide našem dugogodišnjem voditelju Aktiva Šimi Mušćetu na angažmanu i trudu koji ulaže u našu „malu“, ali veliku obitelj davatelja krvi na otoku Pašmanu, poručili su iz GDCK Biograd na Moru.

Ukoliko u prošli ponedjeljak niste bili u mogućnosti dati krv možete se priključiti sljedećoj akciji koja je planirana za 4 mjeseca. Ako iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga ne možete darivati krv, a ipak želite pomoći, Aktiv možete podržati volonterski kao animator davalaštva krvi u svojoj sredini ili pomoći u organizaciji i provedbi akcije.

– Krv je proizvod živog organizma i ne može se stvoriti umjetnim putem stoga je kao lijek nezamjenjiva. Odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi jer ne trebate biti liječnik da biste nekome spasili život, za kraj poručuju iz GDCK Biograd na Moru.

Nastavi čitati

Najčitanije