Pišite nam

Vijesti

Ministar Butković: Potreba za pašmanskim mostom postoji i koštao bi oko 500 milijuna kuna

Prije

-

Foto: Slobodna Dalmacija/Tonči Plazibat/Cropix

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju govorio je o projektima iz svoga resora u cjelokupnoj vrijednosti više od 25 milijardi kuna pri čemu se osvrnuo i na aktualnu situaciju vezanu uz Pašmanski most gdje navodi kako postoji potreba za mostom.

– Ne znam sve tehničke karakteristike, ali prema informacijama koje imam, taj most bi koštao oko 500 milijuna kuna. Potreba za tim mostom postoji, Zadarska županija ga je uvrstila u prostorni plan kao jedan od prioriteta, a mi smo financijski pomogli Općini Pašman da pokrene izradu osnovnih studija. Na koji će se način most izgraditi, treba vidjeti. Kao jedna od varijanti postoji i koncesija. Kineski investitori koji su gradili pelješki most bili su zainteresirani i za pašmanski most, ali to je stvar Vladine odluke. Teško je reći most će biti sljedeće godine, ali da se krenulo u dokumentaciju, krenulo se.

U listopadu je u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održana prezentacija Studije predizvodljivosti povezivanja otoka Pašmana s kopnom.

Studija je razmotrila tri opcije, a na temelju razmatranja svih kriterija odabrana je opcija izgradnje grednog mosta duljine 2203,5 m. Most ima predviđena dva dijela: Most kopno – otok Ričul te Most otok Ričul – Pašman, a planirano trajanje gradnje bilo bi 3 godine.

Nastavi čitati

Najčitanije