Pišite nam

Vijesti

Ministar Butković: Most za Pašman ide dalje s fazom projektiranja

Prije

-

Foto: Zadarski.hr/Luka Gerlanc/Cropix

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sastao se jučer u Zadru sa zadarskim županom Božidarom Longinom. Tema sastanka je bila realizacija cestovnih projekata, a između ostalog Butković je govorio i o Pašmanskom mostu.

– Ministarstvo je kroz tehničku pomoć pomoglo Općini Pašman za financiranje početne dokumentacije studije za izgradnju Pašmanskog mosta, potvrdio je ministar nakon sastanka sa županom i suradnicima.

Sljedeći koraci su faza projektiranja i izrada druge potrebne dokumentacije s ciljem financiranja projekta preko EU fondova.

– To su veliki projekti koji zahtijevaju izradu studijske dokumentacije do izvedbe glavnih projekata. Most za Pašman je jedan od potentnih projekata koje ćemo nakon izrade početne studije isplativosti staviti u fazu projektiranja i izrada sve potrebne druge dokumentacije kako bi se financiranje moglo zatvoriti preko europskih fondova. U tom dijelu taj projekt ima svoj slijed i ide dalje, kazao je Butković.

Osim pašmanskog mosta, ministar je spomenuo mnogobrojne cestovne projekte te projekte lučke infrastrukture na području Zadarske županije kao i projekte vezane za Zračnu luku Zadar te izmještanje željezničke pruge iz Zadra i Bibinja.

Članak izvorno objavljen na Zadarski.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije